Nejen exkurze do výrobny čokolády pro 3A8

Nadcházející velikonoční dny se pojí se spoustou tradic, ale také je jedním z jejich modernějších znaků čokoláda. Žáci 3A8 měli možnost podívat se do výrobny čokoládových tabulek, pralinek i figurek. 

Na počátek úterý 26. března si tercie vyzkoušela několik teambuildingových aktivit a pořádně podebatovala o významu kamarádství a jeho nezbytnosti v životě každého člověka.

Poté vyrazili terciáni autobusem do Vyskytné nad Jihlavou, do rodinné firmy Kamilla Chocolates, s.r.o. V té viděli ikonický pohled na tekutou čokoládu na vlastní oči. Po informativním přednesu, základních informacích o čokoládě a její výrobě, i názorných videích, měli možnost ochutnat horkou čokoládu přímo z výroby! Po degustaci se vydali do samotného srdce celé firmy. K překvapení některých žáků to uvnitř nevypadalo jako ve filmu Karlík a továrna na čokoládu, ovšem čokoláda na průzkumníky továrny číhala na každém kroku! Ochutnávky pestré palety chutí a pohledy na nejrozmanitější tvary a barvy pralinek vykouzlily úsměvy na rtech každému žákovi! Vyzkoušeli jste třeba pomerančovou čokoládu, nebo snad čokoládu s příchutí chilli? A co takhle novinku v podobě karamelové čokolády? Naši terciáni už je znají! A víte, že s čokoládou se obchoduje na burze? Že každý nepovedený bonbon se znovu zpracuje, a při výrobě tak nevzniká žádný odpad? Víte také, že firma odebírá čokoládu z Ghany? I tyto informace již žáci 3A8 mají…

Kromě skvělého zážitku si s sebou navíc odvezli také překrásný balíček čokoládových bonbonů jako dárek!

Exkurze tematicky doplnila výuku biologie o trávicí soustavě a vyvážené výživě, stejně tak jako propojila teorii s praktickou ukázkou a zážitkem ze světa práce.

Po exkurzi třída ještě strávila čas čekání na autobus drobnou biologickou exkurzí v okolí továrny a zažila třeba velkolepý souboj mezi slunéčkem sedmitečným a ruměnicí pospolnou.